Een makelaar selecteren om een huis te verkopen?

Makelaar

Het inhuren van een makelaar kan een lucratieve carrièrekeuze zijn, maar er zijn enkele dingen om te onthouden bij het selecteren van een makelaar. Eerst en vooral moet u weten wat uw budget is, omdat dit u zal helpen bepalen hoeveel onroerend goed u zich kunt veroorloven. U moet ook uw geldschieter ontmoeten, die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de financiële details van uw lening. Hoewel u niet te veel wilt uitgeven, wilt u uw huis ook niet te laag waarderen.

Een goede makelaar heeft een breed netwerk van contacten in de makelaardij en kan waarschijnlijk waardevol inzicht geven in prijsstelling en marktwaarde. Ze weten ook hoe ze een beschrijving van een aanbieding moeten schrijven en foto's van hoge kwaliteit moeten maken . Bovendien kunnen ze uw woning online promoten via sociale media en andere middelen, zoals mond-tot-mondreclame. Afgezien van het vinden van potentiële kopers, moeten ze ook worden doorgelicht, omdat een niet-gekwalificeerde koper in een mislukte verkoop kan eindigen. U kunt valkuilen vermijden door professioneel en afstandelijk te zijn naar potentiële kopers.

Makelaars verdienen commissies bij de verkoop van een woning. De commissie die de makelaar ontvangt wordt verdeeld tussen de verkoper en de koper. In sommige staten moeten makelaars een andere agent aanwezig hebben tijdens de ondertekening van het contract. De commissie van de makelaar mag niet hoger zijn dan tien procent. In deze staten kan van een makelaar worden verlangd dat hij aanvullende contracten sluit met andere makelaars. Dit is niet ongebruikelijk, omdat het betekent dat de makelaar toegang heeft tot eigendommen die niet zijn vermeld door de makelaar van de verkoper.

Klik hier voor meer informatie: Vankleefmakelaardij.nl

Author