Wanneer u de term chip-tuning hoort, vraagt u zich af wat het betekent? Heb je enig idee wat het inhoudt? Is het altijd iets waar je over hebt gehoord? Of acht u het eenvoudig een verfraaid term voor een aantal obscure automobielactiviteit die alleen auto-enthousiastelingen en mensen met geld bij betrokken zijn geweest? Als je een van degenen bent die niet helemaal zeker zijn in welke chip-tuning alles gaat, trouw je graag een beetje licht op het onderwerp.

 

Chip Tuning wordt eenvoudigweg wijzigingen of wijzigen van een uitwisbare enkelstaps of multi-fase lees alleen geheugenchip van een automobiel- of andere auto’s digitale besturingseenheid om optimale prestaties te bereiken, of het nu gaat om de grotere uitlaatemissies van de voeding, of hogere brandstofefficiëntie. De term tuning wordt soms gebruikt om elke vorm van prestatieverbetering te beschrijven die het gevolg is van het fysiek modificeren of verbeteren van elk onderdeel van de originele software. Het heeft een verscheidenheid aan betekenissen, maar in de automotive-wereld verwijst het doorgaans naar de tuneups van de motorcontrolemodule (ECM). Meestal moet een TuneUp de algehele kwaliteit en prestaties van de motor verbeteren door de software-waarden die verschillende aspecten van de motor regelen te wijzigen. In de meeste gevallen worden deze wijzigingen bereikt door hardwaredelen te vervangen of te repareren, die kunnen worden vervangen door het vervangen van motoren of transmissiefilters, het vervangen van motoren of transmissies met nieuwere of krachtigere modellen, het opnieuw opbouwen van motoren met behulp van herbouwde componenten en het installeren van software die de ECM kan aanpassen aan het installeren van software

 

Dus, waarom wordt chip-tuning vandaag gebruikt in de automobielindustrie, en hoe werkt het?

Eén reden is omdat het een individu mogelijk maakt om een motor af te stemmen zonder te vertrouwen op kostbare Aftermarket-accessoires. Door de bestaande software aan te passen, stelt de afstemming toe dat individuen esthetische of prestatie-upgrades maken die ze misschien willen maken zonder zorgen te maken over interfereren met de huidige motoroperaties. Nog een reden waarom chip-tuners zo populair zijn in de auto-industrie is omdat veel mensen nu beginnen te zien de voordelen van brandstofverbruik. Naarmate meer mensen de voordelen van zuinige voertuigen realiseren, wordt het afstemmen van uw voertuig populairder, omdat individuen op zoek zullen zijn om versleten onderdelen te vervangen en de nieuwe chip-software aan te passen om de brandstofefficiëntie te maximaliseren.

 

Terwijl de meeste tuningpraktijken van het voertuig mechanisch zijn, zijn sommige digitaal. Digitale motorafstemming omvat het afstemmen van de computerchips van het voertuig om het mogelijk te maken om efficiëntere brandstofbeslissingen te nemen op basis van de huidige omstandigheden. Als een voertuigmotor bijvoorbeeld koud is, dan zal het motortoerental ook lager zijn dan als het warm is. Dit komt omdat de computer weet dat de temperatuur van de motoren is afgenomen, dus vertraagt het motortoerental tot een normaal tarief. Door de ontstekingstiming op een voertuig te veranderen, kan de bestuurder de motor zuinig efficiënt maken en geld besparen op benzine.

OfTentuners kan een enorm verschil maken in de hoeveelheid brandstof die een voertuig gebruikt door simpelweg kleine wijzigingen in de ontstekingstiming te maken.

 

Terwijl chip-tuning niet precies een wetenschap is, is het nog steeds erg complex en heeft vele uren oefenen nodig om het goed te krijgen. De meest voorkomende technieken omvatten het gebruik van een programmeur of het vervangen van de bestaande ontstekings- en printplaatcomputer met een nieuwe. Als een persoon echter probeert de motor opnieuw aan te melden, moeten ze de hele chip vervangen en elke andere hardware verwijderen om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals het zou moeten. De reden waarom het afremmen is zo complex is, is omdat als de draden naar de chip zijn beschadigd, het proces niet correct werkt.

 

De laatste techniek die wordt gebruikt om chiptuning te doen, is om een elektronische besturingsmodule te vervangen, ook bekend als een ECM. Een elektronische besturingsmodule is in feite de hersenen van het voertuig. Het regelt veel verschillende functies, waaronder ontsteking, inactieve snelheid, brandstofkwaliteit, emissies en nog veel meer. Door de motor te verbergen zonder de CECM te vervangen kan resulteren in een aantal ernstige problemen, dus als u deze methode overweegt, moet u precies weten wat u doet en al uw werkzaamheden door een professional hebben gedaan.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Author